Šta je homeopatija?

Šta je homeopatija?

By Jelena Damjanovic on 23 juna, 2020 in Homeopatija

Homeopatija je sveobuhvatan odgovor na naše zdravstvene probleme koju mogu koristiti svi članovi porodice, uključujući bebe, trudnice i starije osobe.

Šta je homeopatija?

Homeopatija je holistički medicinski pristup drugačiji od klasičnog metoda lečenja. Drugačija je po načinu na koji posmatra čoveka, njegovo zdravlje i razbolevanje. Simptomi i bolest se ne mogu tumačiti i lečiti odvojeno od čoveka koji ih ima. Pojava simptoma je znak da se telo bori da vrati stanje ravnoteže u kojem je bilo i zapravo nam skreće pažnju da nešto preduzmemo da se to reši.

U nastanku tegoba učestvuju podjednako svi delovi nas, svi nivoi našeg reagovanja, ne samo telo. Zato bolest ne možemo posmatrati kao izolovanu pojavu ničim izazvanu već kao jedan unutrašnji proces koji se odvija prema nekim pravilima ali koji osim telesnog ispoljavanja uključuje i naše misli i naša osećanja. To je prosto tako.

Čovek postaje slika jednog homeopatskog leka u toku tog ispoljavanja simptoma. Cilj je pronaći jedinstven lek za tog čoveka u njegovoj bolesti. Jer, ne postoje dve iste glavobolje, ni dva ista ekcema jer ne postoje dva ista čoveka ni kad su zdravi pa tako ni kad su bolesni.

 

Posebna prednost homeopatije kao metode izbora za lečenje u trudnoći je u njenoj bezbednoj primeni, nepostojanju neželjenih dejstava i kontraindikacija.

Pored toga, homeopatija je bezbedna za primenu u svakom uzrastu od prvog dana života, kod novorođenčadi, beba i male dece i može se koristiti samostalno  ili kao dopuna klasičnom medicinskom tretmanu.

 

Za dobar odabir i pravilnu upotrebu homeopatskih lekova potrebno je konsultovati svog lekara homeopatu.