Priča jedne mame

Priča jedne mame

By Mirjana Milovanović on 10 jula, 2020 in Mame pišu

Ne mogu da kažem da sam potpuno izgubila pojam o vremenu. Otprilike razlikujem noć od dana s tim da sam počela da sumnjam da dan ima 24 časa. Vreme između dojenja i menjanja pelena protiče drugačije. Ako spavate tri puta po sat vremena, nemate više osećaj šta je juče, a šta je danas.

Kada sam rodila ćerku po njoj sam počela da računam vreme. Prvo sam brojala dane, pa nedelje, a sada kada ima već pet meseci pokušavam da prestanem da govorim dvadeseta nedelja i slično. Dane u nedelji ne pratim. Jedino kada imamo pregled kod lekara tada uspem da se orijentišem. A datum ne želim ni da spominjem.  Rođendane rodbine i prijatelja više ne mogu da pohvatam, verovatno sam ih zaboravila za ceo život.

Moj muž ima sistem po kome sve stvari iz svog života pamti po velikim spotskim događjima. Tako se seća dana kada je naša kuma diplomarala. Bila je neka legendarna utakmica NBA lige. Ekskurziju u srednjoj školi zna po derbiju između Zvezde i Partizana. Datum naše godišnjice pamti po finalu nekog Svetskog prvenstva u fudbalu.

Prvo me je sve to fasciniralo, mislila sam da ima neverovatnu memoriju, ali kada sam provalila njegov sistem počeo je da me nervira jer sam shvatila da su mu sportski događaji zapravo najvažnije stvari u životu.

Ipak, i ja sam se poslužila tim načinom razmišljanja.

Jedne noći, dok sam pokušavala da uspavam ćerkicu, na televizoru sa utišanim tonom su išla neka fudbalska sećanja koja su me podsetila je te nedelje naša godišnjica koja mi u tom trenutku nije bila ni na kraj pameti. Znajući da će se muž poslužiti svojim trikom pamćenja, odlučila sam da ga preduhitrim.

Sećam se da mi je drugarica spominjala Gifty i da je imala fantastično iskustvo sa tim poklonima. Imam često odbojnost prema online prodaji, ali uz Marijinu preporuku, ovo mi je delovalo kao proverena stvar. Na sajtu gifty.rs sam pronašla Sweet Love Box, premium set Kinder čokoladica koje jako voli i u kojima će moći još više da uživa kada ćerkica malo poraste i bude mogla zajedno sa njim da jede čokoladu.

Naručila sam i paket me je ostavio bez teksta! Moram da kažem da je on prvi put zaboravio našu godišnjicu, jer je i on iscrpljeni mladi tata.

Možda će morati češće da uspavljuje dete.