Šta je frenulum i kakvu vrstu problema može da prouzrokuje?

Šta je frenulum i kakvu vrstu problema može da prouzrokuje?

By Tatjana Stevanović on 10 novembra, 2020 in Beba, Govor, medicinske procedure

Frenulum je resica koja povezuje jezik sa dnom usne duplje.

Skoro 3-5,%populacije ima skraćen frenulum. Skraćen frenulum nekada ne pravi nikakav problem, ali postoje situacije kada je potrebno intervenisati. Nekada se dešava da beba ne može lepo da obuhvati bradavicu, pa je sisanje otežano.

Kasnije može da dovede do problema sa izgovaranjem određenih glasova (razvoj govora). U našoj ambulanti ovaj problem može da vam reši dr Jelena dečiji hirurg. Bebama do 6 meseci se ova intervencija radi ambulantno, bez anestezije. Beba po završenoj intervenciji ide mami na dojku da sisa.

 

View this post on Instagram

 

Šta je frenulum i kakvu vrstu problema može da prouzrokuje? Frenulum je resica koja povezuje jezik sa dnom usne duplje.3-5,%poulacije ima skraćen frenulum.Skraćen frenulum nekada ne pravi nikakav problem ali postoje situacije kada je potrebno intervenisati.Nekada se dešava da beba ne može lepo da obuhvati bradavicu pa je sisanje otežano .Kasnije može da dovede do problema sa izgovaranjem određenih glasova(razvoj govora).U našoj ambulanti ovaj problem može da vam reši dr Jelena dečiji hirurg.Bebama do 6 meseci se ova intervencija radi ambulantno ,bez anestezije.Beba po završenoj intervenciji ide mami na dojku da sisa .Ukoliko beba ne. sisa da joj se flašica sa adaptiranom formulom.Krvarenje je minimalno ili ga uopšte nema. #beba#mama#pedijatar#nega

A post shared by Blog Dobro jutro mama (@dobro_jutro_mama) on

Ukoliko beba ne sisa, da joj se flašica sa adaptiranom formulom. Krvarenje je minimalno ili ga uopšte nema.